Kultuuriminister Baltoscandali avamisel: "Sisu loeb, sisul on mõju"

Copy
Kultuuriministri Heidy Purga hinnangul pakub Baltoscandal  ootamatuid ja mõtlema panevaid kultuurikogemusi.
Kultuuriministri Heidy Purga hinnangul pakub Baltoscandal  ootamatuid ja mõtlema panevaid kultuurikogemusi. Foto: Baltoscandal

Kui teatrinoorte "Järelsuve koor" oli loonud ja purustanud illusioone või allusioone võimalikkusest astuda ekstaatilisse ühendusse maailmaga, müünud päid, lömastanud kapsaid ning heidelnud elu sisse- ja väljaoksendustega, avas 18. rahvusvahelise etenduskunstide festivali Baltoscandal kultuuriminister Heidy Purga.

Minister sõnas, et Rakveres juba soliidsed 30 aastat toimunud Baltoscandali mõju on Lääne-Virumaa ja Eesti ning ka kogu Euroopa teatripildile raske üle hinnata. "Teatrifestivale korraldatakse selleks, et neil oleks mõju ja et toimuks risttolmlemine rahvusvahelise ja kohaliku vahel ja selle läbi areneksid mõlemad," rõhutas ta.

Heidy Purga kõneles, et Baltoscandali algataja, nagu paljude teistegi suurte muutuste algataja Eesti teatrimaastikul, Peeter Jalakas ei ole hoidnud Baltoscandalit kiivalt endale ning nii on festival Rakveres Priit Raua juhtimisel ja Rakvere teatri korraldamisel arenenud tänase päevani. "Ikka täis ootamatuid ja mõtlema panevaid kultuurikogemusi, perfektset logistikat, hommikutundideni vältavaid arutelusid ja eelkõige sisu. Sest seda tuleb rõhutada küll," lausus minister. 

Tagasi üles