Peep Veedla sai kõrge tunnustuse

Kevin Volter
Copy
Peep Veedla.
Peep Veedla. Foto: Ain Liiva

Mooste folgikojas toimunud Eesti Ornitoloogiaühingu üldkoosolekul nimetati ühingu auliikmeks Peep Veedla, kes on harrastusornitoloog, ühingu ja selle nõukogu pikaaegne liige. Virumaa Teataja veergudelt on ta tuttav oma muhedas stiilis kirjutatud kaasahaaravate linnulugudega.

Oma järjepideva ja kirgliku tegevusega on Peep Veedla toonud ala juurde hulganisti noori ornitoloogiahuvilisi ning tutvustanud linnumaailma tuhandetele eestlastele. Aastal 2022 nimetas ornitoloogiaühing ta ka aasta vabatahtlikuks.

Veedla on avaldanud linnuteemalisi raamatuid, artikleid ning kirjutanud lindudest hulganisti luuletusi ja laulutekste. Samuti on ta lugematuid kordi rääkinud tele- ja raadiosaadetes lindudest, nende vaatlemisest, talvisest toitmisest ja paljust muust. Veedla korraldab roheliste rattaretki ja festivali Viru Folk.

Ornitoloogiaühingu üldkoosolekul toimus ka korraline nõukogu liikmete valimine, kuhu vastne auliige samuti valiti. Nõukogu esimeheks nimetati Leho Luigujõe ja aseesimeheks Elle-Mari Talivee.

Tagasi üles