Raudteelased korraldavad Tapal uue hoone avatud uste päeva

Kevin Volter
Copy
Uus hoone kauba tänaval.
Uus hoone kauba tänaval. Foto: Eesti Raudtee

Viimastel aastatel on Eesti Raudtee oluline fookus olnud suunatud ulatuslikele ümberehitustöödele Tapal. Möödunud aastal valmis Tapa sorteerimispark, tänavu avatakse uus administratiivhoone.

Kauba tänaval asuv hoone avatakse pidulikult 12. juulil ja huvilised on oodatud majaga tutvuma. "Tegu on väga multifunktsionaalse hoonega, kuhu koonduvad erinevad teenistused alates liiklusjuhtimisest ja teeametist kuni päästerongini välja," rääkis Eesti Raudtee kommunikatsioonispetsialist Elisa Maria Kupper. "Hoone ehitamisel on olnud märksõnadeks keskkonnasõbralikkus ja kestlikkus."

Üritusel on kohal Eesti Raudtee, Tapa vallavalitsus ning hoone peatöövõtjana projekteerinud ja ehitanud Savekate OÜ esindajad. Päev algab kell 12 Moonaküla Muusikaakadeemia etteastega, mille järel saavad sõna Eesti Raudtee juhatuse esimees Kaido Zimmermann, Tapa vallavanem Riho Tell ja Savekate OÜ Tallinna osakonna juhataja Madis Vanatoa.

Külalistel on võimalus osaleda hoones ekskursioonil, kus saab tutvuda ka selle garaaži loodud rööbastee ja veduridepooga. Samuti on üritusel Operation Lifesaver Estonia telk, kus räägitakse raudteeohutusest, ja tutvumiseks on väljas Eesti Raudtee eritehnika.

Tagasi üles