Ühesugune mõtteviis, mis ühendab: äsja albumi üllitanud RLV Massive kui kultuuriline nähtus

Copy
RLV Massive.
RLV Massive. Foto: Laska

Kohtun RLV Massive liikmete Stupid F-i, Judabelsi, Maxtracti ja Culpasega (nad on tõtt-öelda vaid käputäis kogu kollektiivist) vahetult enne nende albumi ilmumispäeva. Ent pressisoe vinüül on juba stuudios laual ning kassett ootab samas kõrval kuulajat. Melomaanidest muusikud viskavad küll nalja ja vaatavad tehtule tagasi, ent uhkusega käib tutikas kauamängiv käest kätte, pilgud tahes-tahtmata värske väljalaske peal ja õhus teatav pidulikkus.

Kollektiivi tekke- või kohtumislugu illustreerib hästi seda, kuidas põhiline on algusest peale olnud sõprus ning ühine vaade ja huvi. Stupid F jõlkus noore nolgina kaasas oma venna Remiga, kes tegi «natukene räpivärki» koos J.O.C-ga. «Sai käia prooviruumides, seal sain tuttavaks Hannese ehk DJ Hashiga ja hakkasime oma asja tegema,» kõneleb Stupid F.

Ka nimi RLV on pärit tollest «Remi ja J.O.C. generatsioonist». Järgnes juba tutvus More’i ja Vorr Poksjorriga, kes samuti räpiga tegelesid. «More’iga tegime 1998 või 1999 esimese laivi isegi koos – Mõmmi baaris, see on tänane Ararat,» ütleb Stupid F naerdes. Sõprusele eelmainitud meestega sai heaks baasiks muusikahuvi. «Mäletan, et Vorr tuli külla, uurisime mu kassetikogu. Ta oli suur poksifänn ja oli sattunud muu hulgas kuulama mõnd Wu Tangi lugu. Tal olid hästi laiad püksid, ma mäletan. (Näitlikustamiseks, kui laiad, viib mees käed kummagi sääre juurest ligi 20 sentimeetri jagu eemale. Punt naerab homeeriliselt ja noogutab.) Siis kutsuti neid kartulikotipüksteks,» jutustab Stupid F.

Tagasi üles