Riigipea tunnustas mitut Lääne-Virumaa tublimat õpilast

Copy
Rakvere riigigümnaasiumi vilistlased president Alar Karisega roosiaias. Presidendist vasakul Henri Ljaš ning paremal Mikk Bobõlski ja Ainar Tropp.
Rakvere riigigümnaasiumi vilistlased president Alar Karisega roosiaias. Presidendist vasakul Henri Ljaš ning paremal Mikk Bobõlski ja Ainar Tropp. Foto: Presidendi Kantselei Flickri Leht

President Alar Karis kohtus teisipäeval, 2. juulil üldhariduskoolide, kutsehariduskoolide ja kõrgkoolide silmapaistvaimate lõpetajatega Kadriorus presidendilossi roosiaias.

Lääne-Virumaalt leidus üks eriti tubli lõpetaja. Haljala noormees Jan-Erik Tamm lõpetas Tallinna tehnikaülikooli bakalaureuseõppe cum laude, seda avaliku halduse ja riigiteaduste erialal. Jan-Erik plaanib samas koolis omandada magistrikraadi, kuid sisseastumisvestlused on alles ees. "Cum laude‘ga lõpetamine on ikka eriline tunne, aga samal ajal ka veidi tühi, sest lõppude lõpuks on see ainult sõnapaar diplomil. Ise sisimas tead, et oled kõvasti pingutanud ja üks märk on sellest maas," rääkis noormees. Üritus oli tema sõnul meeldiv ning fotograafid talletasid vastuvõtu ilusad hetked.

Rakvere riigigümnaasiumist oli roosiaeda kutsutud lausa viis noort: Raili Nurga, Rica Iskül, Henri Ljaš, Mikk Bobõlski ja Ainar Tropp. Raili sõnul tunneb ta uhkust, et on parimate lõpetajate seas, kuid teda kurvastas see, et ta ei pääsenud presidendiga pilti tegema. "Väga meeldiv üllatus oli, pidin paar korda ikka üle kontrollima, kas lugesin õigesti," meenutas kutse saamist Rica.

Tagasi üles