Spordis ei loe alati kvaliteet

Copy
Aivar Ojaperv.
Aivar Ojaperv. Foto: Ain Liiva

Tugitoolisportlasena ja omal ajal (auto)spordivõistluste korraldajana olen end ikka ja jälle tabanud mõttelt, et võistlused ei peagi ilmtingimata olema tipptasemel, vaid asja teeb huvitavaks hoopis tihe konkurents.


Tänavusel Rally Estonial juhtus just nii. Teatavasti oli tegemist ERC-, mitte WRC-etapiga, ehk madalama liiga võistlusega, kui nii võib öelda. Autod ei olnud nii kiired ja piloodid nii kuulsad kui WRC-s, aga ometigi kukkus välja kõigi aegade kõige põnevam Rally Estonia. Võitja selgus viimase kiiruskatse viimastes kurvides, esikümnekohad käisid kahe päeva jooksul käest kätte kui tulised kartulid. Just rohkearvulised ja võrdvõimelised sõitjad olid need, kes võistluse põnevaks tegid, ja elamust ei vähendanud kõige vähematki teadmine, et WRC-auto suudaks Raanitsaid ja Kambjaid läbida pool minutit kiiremini.

Võibolla on siin lahendus ka koomas vaevlevale WRC-le, kus ala kalliduse tõttu napib osalejaid. Äkki olekski õige ülikallid WRC-autod maailmameistrivõistluste mõttes ajalooks kuulutada ja jätkata märksa odavamatega?

Tagasi üles