Võsu peab kuurordi- ja muusikapäevi

Võsul annab kontserdi Tanja Mihhailova-Saar koos Kunda Linnaorkestriga.
Võsul annab kontserdi Tanja Mihhailova-Saar koos Kunda Linnaorkestriga. Foto: Taavi Sepp

Võsul 12.–14. juulini toimuvatel kuurordi-, muusika- ja kodukohvikute päevadel saab kuulata kontserte, ostelda laadal ja kirbukal, istuda sõpradega piknikulauas, väisata kodukohvikuid ja hoovimüüke ning lõõgastuda rannal joogatrennis.

Võsu päevad algavad reedel kell 18 Moonaküla Muusikapatrulli ja Rakvere Linnaorkestri kontsertkõnnakuga läbi aleviku. Muusikalise jalutuskäigu esimesed palad kõlavad Võsu rannaklubi juures. Päikeseloojangukontserdil Võsu rannas esinevad Aafrika Fusioon ja Ingoma bänd Rootsist. Ingoma bändi koosseisu kuuluvad Mzwakhe Dumzara, Jens Nilsson, Rolf Nilsson ja Rickard Malmsten. Rootslane Rickard Malmsten on olnud tihedalt seotud Võsuga aastast 2015, kui ta hakkas korraldama Võsul jazz‘i-festivali. Nüüdseks on ürituse korraldamine peatunud, kuid muusikapäevadel astub ta taas lavale, seekord aafrika stiilis kontserdiga. Võsu aasta tegija tiitli pälvinud rootslane on tegelenud muusikaga pea 40 aastat maailma eri paikades, kuid Võsu jääb tema lemmikuks. "Võsu on lihtsalt äge koht, see rand ja atmosfäär on uskumatu," ütles Malmsten ja jätkas: "Ma tahan tuua kõik oma sõbrad üle maailma Võsule, et nad näeksid, kui vinge see on." Malmsteni sõnul on tal olnud eesmärk ühendada Skandinaavia ning Baltimaade rahvad jazz-muusika kaudu. 

Laupäeval alates kella 11 toimub Ukulele vastas, rannaklubi juures ja Ranna tänaval suvelaat ja tegutseb kirbukas. Kell 16 annavad rannaklubi juures tasuta kontserdi Tanja Mihhailova-Saar ja Kunda Linnaorkester. Õhtusel Pika Laua piknikul rannaklubi juures esinevad Moonaküla Muusikaakadeemia mehed koosseisuga In Mood. Kell 20 algab Võsu sadamas Sadamakontsert.

Tagasi üles