Saksofon ootab väljakul Funkfesti

Copy
Funkfesti hiidsaksofoni esitlevad Johannes Pihlak ja Mikael Ristmets.
Funkfesti hiidsaksofoni esitlevad Johannes Pihlak ja Mikael Ristmets. Foto: Funkfest

Rakvere Keskväljakule püstitati hiiglaslik saksofon, mis püsib seal kuni 20. juulil toimuva Rakvere Funkfestini.

Rakvere Funkfesti peakorraldaja Johannes Pihlak ütles, et kui varasematel aastatel on Funkfesti raames Keskväljakule kerkinud puidust hiiglaslik diskokera ja kassett, siis nüüd on kord jõudnud metallist saksofonini.

Saksofoni disaininud arhitekti Mikael Ristmetsa sõnul jätkab nüüdne installatsioon sümbolikeskse disaini traditsiooni, olles inspireeritud funk-muusika ühest kõige tähtsamast pillist – saksofonist. "Installatsiooni gruuvi kollane värv ja toeks olev lipumast annavad installatsioonile ägeda linnaruumilise kohaloleku ning mastis tuulega lehviv lipp suunab inimesed Vallimäe poole," ütles Ristmets, kes on olnud ka varasemate disainide taga.

"Tunamulluse hiiglasliku diskokera sees olev päris diskokera varastati kohalike noorte poolt küll korraks ära. Esimesel aastal disainitud hiiglaslik kassett seisab tänavu suvel aga Tallinnas Möku baari kõrval," nimetas kunstnik.

Peakorraldaja Johannes Pihlaku hinnangul peaks metallist saksofoni olema raskem varastada. "Palusime kohalikult osaühingult LV Mehhatroonika uue installatsiooni jaoks õige rasket materjali ja nad olid lahkelt nõus meid nende torudega varustama," rääkis Pihlak ja lisas, et on kohalikule ettevõttele tänulik.

Rakvere Funkfest toimub laupäeval, 20. juulil Rakvere Vallimäel, kus astuvad üles kodumaised artistid Haldi & ans Flamingo, Arg Part ja The Teps.

Traditsioonilise eriprojekti bändis laulavad Michael Jacksoni hitte aga Alika, Norman Salumäe ja Marta Lotta. Festivalil astub bändiga üles ka Liis Lemsalu, kes on oma repertuaari spetsiaalselt funk‘i-rütmidesse seadnud.

Välisartistina on kohal hinnatud muusikaprodutsent ja akordionivirtuoos Anatole Muster, kelle murranguline lähenemine kaasaegsele funk‘ile, džässile ja popile on talle kiidusõnu toonud nii tavakuulajatelt kui ka hinnatud muusikakriitikutelt. Lisainfo on leitav aadressil funkfest.ee.

Tagasi üles