Bosch Eesti maastikurattasari sai jätku Rakveres

Copy
Rakvere rattamaraton: Markus Pajur rajal.
Rakvere rattamaraton: Markus Pajur rajal. Foto: Ivar Hutt

Pühapäeval, 7. juulil toimunud Bosch Eesti maastikurattasarja 10. hooaja neljanda etapi, 22. Rakvere rattamaratoni 50 kilomeetri pikkuse põhisõidu võitsid Markus Pajur ja Mari-Liis Mõttus. Rakverre kogunes ligi 600 ratturit, lisaks kahel distantsil peetud võistlusele olid kavas ajavõtuta lastesõidud.

Poolel sõidumaal olid teistest üle kahe minutiga eest ära saanud kolm meest: Josten Vaidem, Markus Pajur ja Gert Jõeäär. 30. kilomeetriks oli üksi edu saavutanud Markus Pajur sõitnud kahe jälitajaga sisse juba ligi minutilise vahe. 10 km enne lõppu oli liidrit jälitav Vaidem 40 sekundi kaugusel, kiirematest mahajäänud Gert Jõeäär kaotas liidrile juba üle 2 minuti.

Hawaii Expressi esindaja Markus Pajur suutis turvalist edu säilitada ning lõpetas võitjana ajaga 2.13.37, edestades teisena pärale jõudnud Fixuse esindajat Josten Vaidemit 33 sekundiga. Kolmandana finišeerus Gert Jõeäär (Veloplus) ajaga 2.17.44, edestades omakorda järgmisi tulijaid tervelt 5 minutiga.

"Teadsin, et tuleb ilmselt väga porine ja libe, aga lõpuks oli veel hullem, kui ma oskasin arvata. Aeglane, väga-väga libe, mitu korda sai joosta. 25 ja 30 kilomeetri vahel panin tempo peale, Gert [Jõeäär] tegi vea, hakkasin üksinda astuma. Tegin lõpuosas ise ka vigu, aga vahe oli suur ning järgi ei jõutud," rääkis võitja Markus Pajur.

Naiste seas oli poolel maal üle minuti jagu konkurentide eest ära sõitnud Mari-Liis Mõttus, lähima jälitajana järgnemas Janelle Uibokand. Finišijooneks oma edu ligi 2 minuti pikkuseks kasvatanud Haanja Rattaklubi esindaja Mari-Liis Mõttus võttiski ajaga 2.40.23 kindla võidu, jättes teiseks sarja liidrina jätkava Spordipartner Racing Girlsi esindaja Janelle Uibokandi. Kolmanda koha sõitis  välja samuti tiimi Spordipartner Racing Girls esindav Greete Steinburg, tema lõpuaeg oli 2.47.15.

"Kui eelmisel aastal oli siin eestikatel märg ja tundus raske, siis täna oli kordades raskem, Kõrgemäel tuli mitmes kohas joosta. Esimesed 30 kilomeetrit tundsin ennast päris kindlalt, lõpuosas läks kannatamiseks," kõneles naiste arvestuses kiireim olnud Mari-Liis Mõttus.

17 km pikkusel poolmaratonil olid noorte seas parimad Magnus Normak ja Marta Mõttus. Lisaks toimusid lastesõidud, kus lustis 84 mudilast.

Tiimide arvestuses võidutses Spordipartner Racing Girls naiskondade ning CC Rota Mobilis 1 meeskondade arvestuses.

Parima Lääne-Virumaa ratturina finišeerus Argo Rohtmets. Üldarvestuses andis aeg 2.23.28 talle seitsmenda positsiooni, kuid M40 vanuseklassis osalenute seas oli see parim aeg. 

Poolmaraton oli küll võistluseks ainult kuni 14-aastastele, aga kaasa said teha ka vanemad. Kiireimaks Lääne-Virumaa ratturiks osutus sellel distantsil rohkem näitlejana tuntud Tõnis Niinemets.

Bosch Eesti maastikurattasarja järgmine etapp peetakse 4. augustil taas Lääne-Virumaal, kui toimub SKO MOTORSi 24. Rakke rattamaraton.

Tagasi üles