Rakverre tuleb "Lahenduste ministeerium"

Copy
Alice Siil ja Mart Müürisepp Noorsooteatri suvelavastuses "Lahenduste ministeerium".
Alice Siil ja Mart Müürisepp Noorsooteatri suvelavastuses "Lahenduste ministeerium". Foto: Siim Vahur

Rakvere Vallimäel etendub 11. juulil kell 18 Taavi Tõnissoni koguperelavastus "Lahenduste ministeerium", kus seikluste kaudu saab selgeks, mida ise saame teha selleks, et elu ja maailm oleks parem, turvalisem ja rõõmsam. 

Kui varateismelise Niina kätte satub kiri poisilt, kes otsib kiusajate vastu abi lahenduste ministeeriumist, otsustab tüdruk poissi aidata. Noorte päästeaktsioon haarab isegi rahvusvahelist tasandit ning lõpuks leiavad paljud küsimused vastuse ja mõnigi mure lahenduse.

Lavastaja Taavi Tõnissoni sõnul on "Lahenduste ministeerium" püüd parema ja turvalisema maailma poole, milles lähtutakse põhimõttest, et kellelgi pole õigust teisi isikliku hüve saavutamise nimel alla suruda. Lavastaja arvates kuluks praegusel turbulentsel ajal hädasti ära selline lahenduste ministeerium, kus püütakse isiklikku kasu tagaplaanile jättes päriselt teise heaks midagi ära teha. "Suured muutused saavad alguse väikestest tegudest. Ja on meie endi valida, millises suunas me maailm liigub. Kas pimeduse või valguse poole," rääkis Taavi Tõnisson.

"Lahenduste ministeerium" põhineb Hollandi kirjaniku Sanne Rooseboomi samanimelisel jutustusel, mille on dramatiseerinud Siret Campbell. Lavastuse kunstnik on Kristel Maamägi. Rohkete rollivahetustega lavastuses mängivad Maria Ehrenberg, Alice Siil, Laura Kukk, Laura Nõlvak, Hardi Möller ja Mart Müürisepp.

Tagasi üles