Kadrinas esitleti riigivanem Otto Strandmani elulooraamatut

Copy
Kalev Kukk Kadrinas toimunud Otto Strandmani elulooraamatu esitlusel enda uurimusest ülevaadet andmas.
Kalev Kukk Kadrinas toimunud Otto Strandmani elulooraamatu esitlusel enda uurimusest ülevaadet andmas. Foto: Mikk Keis

Teisipäeval esitleti Kadrina rahvamajas Otto Strandmani eluloo- ja ajalooraamatut. Kadrinast pärit mees oli paljude pöördeliste sündmuste juures ja seetõttu otsustasid kadrinlased Strandmani auks püstitada ka mälestustahvli, mis on üks viieteistkümnest tulevase kultuuritänava taiesest.

Rahvusarhiivi teadusdirektor Tõnu-Andrus Tannberg ütles Kadrinas toimunud raamatuesitlusel, et täna elatakse keerulises ja paraku sõjakas maailmas. "Ei lähe päeva mööda, kui päevakorral pole julgeolekuküsimused ja kuidas meie valmisolekut arendada. Sõjaline mõõde on tähtsal kohal, aga ära ei tohiks unustada ka vaimset valmisolekut. Ma väidan, et oma ajaloo auklik tundmine on samuti julgeolekurisk ja riigi arengukäike tuleks uurida ning väärtustada."

Riigivanemate sarja kuuenda raamatu "Otto Strandman. Elulugu ja elu lugu" pani kirja Kalev Kukk. Akadeemilise uurimuse kaante vahele saamiseks kulus lausa viis aastat ja Kalev Kuke sõnul tähendas see kolme aasta vältel lakkamatut uurimistööd ja kirjutamist. "Ega ma selle aja sees puhkust ei võtnud. Kui olin arvuti taga, siis tegelesin raamatu kirjutamisega. Võib öelda, et töö käis tõepoolest 24/7," rääkis Kukk.

Tagasi üles