Peipsi põhjarannikule kerkib 36 miljonit maksev loodusspaahotell

Copy
Loodusspaahotelli projekteerivad KUU arhitektid.
Loodusspaahotelli projekteerivad KUU arhitektid. Foto: Erakogu

Peipsi järve põhjakaldale, Alutaguse valda Uuskülla, investeeritakse ligemale 36 miljonit eurot, et rajada esimene omalaadne loodusspaahotell. Piirkonda tekib projektiga otseselt või kaudsemalt sadakond uut töökohta ning eelduslikult on riigil ja omavalitsustel oodata kahe miljoni suurust maksutulu.

"Loodusspaahotell aitab oma kaasaegse ärikontseptsiooniga arendada kogu regiooni ning tõsta piirkonna populaarsust nii sise- kui välisturistide seas. Lisandunud külastajad toovad tulu ka regiooni teistele ettevõtjatele ning loovad eelduse uute töökohtade tekkeks. Samuti on uus spaa kindlasti atraktiivne kohalike inimeste heaolu tõstjana," rääkis ettevõtluse ja innovatsiooni sihtasutuse (EIS) juhatuse liige Sigrid Harjo.

Loodusspaahotell OÜ juhatuse liige ja kontseptsiooni juht Jako Kapp ütles, et Ida-Virumaale Alutaguse valda Uuskülla kavandatav loodusspaahotell ei ole pelgalt funktsiooni ja vormi väljendus, vaid külastajate füüsilist ja vaimset heaolu tõstev elamuskogemus. "Hotelli on planeeritud 97 numbrituba koos restorani, kahe lounge‘i, multifunktsionaalse seminariruumi, spaakompleksi basseinide ala ning kahe spaasviidiga, hoolitsusala ning palju muu huvitava ja ka harivaga," rääkis Kapp.

Tagasi üles