Rakverlase tekstid jõudsid Vennaskonna plaadile

Copy
Vennaskonna laulja Tõnu Trubetsky.
Vennaskonna laulja Tõnu Trubetsky. Foto: Taavi Sepp

Rakveres elava endise ajakirjaniku Aarne Mäe tekstid jõudsid kultusbändi Vennaskond värskele plaadile. Kaheteistkümnest laulust kaheksa on tehtud Virumaa Teataja endise ajakirjaniku ja luulekogu autori Aarne Mäe värssidele. Plaadile jõudis ka pala "Rakvere". 

Aarne Mäe sõnul on ta ka varem laulutekste kirjutanud ja mõnigi on plaadile jõudnud. Üks neist – "Teateid tegelikkusest" – Vennaskonna eelmisele albumile "Hipodroom". 

"Kuigi ma olen juba algusest peale Vennaskonna fänn olnud ja oma luulekogu ka Tõnule kinkinud varem, siis konkreetsem koostööplaan Tõnu Trubetskyga küpses kuus-seitse aastat tagasi, kui nad esinesid ka Berliini Trahteris minu 50. sünnipäeval," rääkis Mäe, soovitades virulastel hoolikalt laulusõnu kuulata ja mõtiskleda, mis ja kas on aja jooksul muutunud, eriti näiteks laulu "Rakvere" puhul. Näiteks see tekst on valminud täpselt 30 aastat tagasi.

Vennaskonna uus kauamängiv "Krüptozooloogia" on segu zooloogilisest salapärast ja dünaamikast, kus kohtuvad müstika ja nüüdisaegne muusika. See album on täis ootamatuid pöördeid ja sügavaid emotsioone, mis viivad kuulaja muusikalisele rännakule läbi teadmata ja tundmatu krüptozooloogilise maailma. 

Tagasi üles