Koostöövalmidus on Tapale toonud 25 miljoni euro jagu investeeringuid

Copy
Haldushoone avamispidu tõi kokku suure hulga linnarahvast.
Haldushoone avamispidu tõi kokku suure hulga linnarahvast. Foto: Ain Liiva

Eesti Raudtee juhatuse esimees Kaido Zimmermann tõdes reedel Tapal uue haldushoone avamisel, et linn on jälle saamas üheks raudtee sõlmpunktiks. Suured tööd on seal lõpusirgel ja nüüd on kõik raudteeettevõtte Tapal asuvad allüksused valmis uude majja kolima.

Leping uue hoone ehitamiseks sõlmiti peatöövõtjaga 2022. aasta lõpus. Savekate OÜ esindaja Madis Vanatoa meenutas, et esimesed soojakud toodi tulevase hoone juurde 3. mail 2023. aastal ja tööd läksid nii sujuvalt, et maja avati kuu enne kokkulepitud tähtaega. "Eile tabasin "Leiutajateküla Lotte" raamatust lapsele unejuttu lugedes end mõttelt, et kuidas küla alguse sai. Kõigepealt leiutas lepatriinu seinad, siis tuli karu, kes ehitas korstna, ja nii edasi," kõneles ehitaja. "Ka see projekt on olnud üks suur leiutamine algusest peale. Asume raudtee alal, kus ehitustegevus on tavapärasest tunduvalt keerulisem, aga me ei tekitanud kordagi ühtegi raudteeliikluse häiringut, mis on meie enda jaoks väga suur saavutus," rääkis Vanatoa.

Ehitajal jagus kiidusõnu ka vallaametnikele, sest koostöö nendega sujus nii hästi, et ehitaja sooviks tulevikus Tapa vallas kindlasti veel töid ette võtta.

Tagasi üles