Rakvere tammede alla kerkis stiilne lukshotell

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Villa Theresa hotell.
Villa Theresa hotell. Foto: Arvet Mägi

Rakvere tammikusse kerkinud Villa Theresa hotelli sisekujundus on kantud restoranihooneski domineerivast viktoriaanlikust stiilist, kuid väljast vaadates jääb ehitis tammede vahel meeldivalt tagasihoidlikuks.


Villa Theresa tegevjuhi Aune Põldma sõnul ongi see sihilikult nii tehtud, et uusehitis ei varjutaks kaunist vana ja huvitava ajalooga kollast puithoonet.


Hotelli peasissekäigu kohal kõrgub suur Veneetsia kristall-lühter, fuajeed kaunistavad kamin ja stiilne pehme mööbli komplekt.

Hotelli kahel korrusel on kokku 18 sviiti, sealhulgas üks saunaga sviit, mille uhkuseks on ligi viie ruutmeetrine voodi. Nurgapealsesse sviiti paistab päike hommikust õhtuni. Hotellis on olemas ka allergikute tuba ja invatuba.

Hotelli teisel korrusel on nurk, kus Aune Põldma näeb tulevikus raamaturiiuleid, et pakkuda hotellikülalistele vaikuses lugemiselamusi.

Keldrisse plaanitakse edaspidi jõusaali ja saunu. Nüüd on aga esmane soov, et tuleksid külalised, sest praegu valitseb hotellinduses küll väga vaikne aeg.

Aune Põldma sõnul pole hotelli ametliku avamiseni veel jõutud, kuid prooviööbijad on juba käinud.

Põldma hinnangul pole Rakvere teine, äsja valminud hotell Aqva neile otsene konkurent, sest Aqvasse tullakse rohkem lõbutsema ja ujuma, neil saab aga inimene rohkem privaatsust ja vaikust nautida.

Näiteks on see päris hea paik inimestele, kes armastavad loodust või käivad siinkandis komandeeringus ja soovivad õhtul rahu.

Villa Theresa hotell on ehitatud neljatärni nõuete kohaselt, mis näitab, et kvaliteedile on rõhutud igas pisiasjas.

Hotelli ehitus vältas kogu eelmise aasta, vahepeal tuli ümber orienteeruda uutele nõuetele ning sisekujunduses rääkis kaasa perenaine Aune Põldma ise, sest kui inimesel on ettekujutus algusest lõpuni olemas, siis on kergem see ka ise teostada lasta. Hoone projekteeris Raul Kõllamaa.

Ettevõte Arhimero ostis Villa Theresa 2006. aasta märtsis. Vanas hoones asus väikese restorani kõrval vaid seitse tuba ning uus ja suurem hotell oli kohe plaanis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles