Elroni Taluekspressiga saab avatud talude päevale

Avatud talude päevale saab minna ka rongiga.
Avatud talude päevale saab minna ka rongiga. Foto: Sander Ilvest

20. ja 21. juulil üle Eesti toimuvale avatud talude päevale jõuab hõlpsalt ka rongiga – Taluekspressiga. Elron pani veebikaardile üle 80 raudteejaamade lähedal tegutseva ning üritusel osaleva talu ja põllumajandusettevõtte.

"Rong on kiire ja keskkonnasõbralik sõiduviis maaelu tutvustavate taludeni jõudmiseks ehk Taluekspress. Avatud talude päeval on rongipeatusest vaid jalutuskäigu kaugusel avatud üle 80 talu ja põllumajandusettevõtte," ütles Elroni kommunikatsioonijuht Kristo Mäe. "Näiteks lähim koht, mida külastada, on avatud talude päeval osalev Käru muuseum, mis asub kohe Käru rongipeatuse kõrval."

20. ja 21. juulil külastajaid ootavaid talusid leiab kõikidelt reisirongide liikumissuundadelt:

  • läänesuunalt 5 (Tallinna–Turba suund);
  • edelasuunalt 20 (Tallinna–Viljandi suund);
  • idasuunalt 10 (Tallinna–Rakvere/Narva suund);
  • lõunasuunalt 23 (Tallinna–Tartu suund);
  • kagusuunalt 25 (Tartu–Valga ja Tartu–Koidula suund).

Pea pooled talud asuvad raudteejaamale lähemal kui 3 km ja ülejäänud enamasti kuni 6 km kaugusel. "Paljudesse taludesse on jalutades võimalik jõuda mõnekümne minuti jooksul," märkis Mäe. "Kindlasti tuleks enne rongiga avatud talude päevale sõitmist tutvuda Elroni sõiduplaaniga ja leida õige kellaaeg ka tagasisõiduks."

Taluekspressi veebikaardilt leiab talude nimekirja, raudteejaama kauguse talust ja orienteeruva jalgsimatka aja. Elektrirongidesse võib avatud talude päevale minekuks julgelt kaasa võtta ka jalgratta.

Tagasi üles