Nädalavahetusel leiab killukese Rakveret Lätist

Copy
Ajaloolise tantsu ansambel Fioretto.
Ajaloolise tantsu ansambel Fioretto. Foto: Tiiu Heinsoo.

Laupäeval esinevad pea pooleteisetunnise programmiga Cēsise linna päevadel Kaurikooli balletistuudio ja ajaloolise tantsu ansambel Fioretto Rakverest. Kui Fioretto esitab peamiselt tantse, mida tantsiti 16.–17. sajandi Euroopa õukondadest, siis balletistuudio kavast leiab nii klassikalist kui ka kaasaegsemat tantsu.

Kaurikooli juhi Anne Nõgu sõnul on hea meel, et kultuurisidemed Cēsisega on peale pandeemiat lõpuks taastunud. "Loodetavasti on seekordne välisesinemine heaks lähtepositsiooniks koostöö tihendamisele. Varasemalt on nii Kaurikooli balletiklass kui ka Fioretto esinenud korduvalt erinevatel sündmustel meie Läti sõpruslinnas, neist suurim oli vahest 2014. aastal toimunud kontsert Cēsise toona uues kontserdimajas," kõneles Nõgu.

Rakveret ja Cēsist seovad sõprussidemed aastast 2005. Kultuuri vallas on viimasel kümnendil olnud nende peamiseks kandjaks hariduse- ja kultuuriselts KAUR ning Rakvere eragümnaasium. Saabuval nädalavahetusel tähistab Cēsis oma 818. aastapäeva. Kontserdireisi toetab Eesti Kultuurkapital.

Tagasi üles