Viru-Nigula vald ei soostunud tasuma tänavaaugus puruks sõidetud auto remondikulusid

Copy
Kunda linna piiril on olnud teavitustahvlid, kus juhitakse tähelepanu lagunevatele teedele. Fotol nähtav plakat pärineb varasemast ajast ja pole käesoleva looga otseselt seotud.
Kunda linna piiril on olnud teavitustahvlid, kus juhitakse tähelepanu lagunevatele teedele. Fotol nähtav plakat pärineb varasemast ajast ja pole käesoleva looga otseselt seotud. Foto: Meelis Meilbaum

Juuli alguses sai Viru-Nigula vald kahjunõude sõiduauto Lexus LS460 omanikult, kes tänavu talvel oli oma auto Kunda linnas Jaama tänaval löökaugus puruks sõitnud.

Autoomanik soovis remondikulude katteks 2918 eurot, vald oli vallavanem Einar Vallbaumi sõnul nõus kompenseerima aga ainult purunenud rehvi kulu. "Me pakkusime autoomanikule, et kompenseerime rehvi," lausus Vallbaum. "Tema sellega ei nõustunud ja esitas ametliku kahjunõude, millega meie omakorda ei nõustunud. Ma ei oska öelda, kas ja kuidas asi edasi areneb, sest meie keeldumist sisalduvale kirjale pole autoomanik veel vastanud."

Vallavanem lisas, et valla hinnangul oli nõue arusaamatult suur ja ei vastanud tegelikele kuludele. "Jah, tänavad olid talvel löökauke täis," tunnistas Vallbaum. "Omavalitsustel napib raha teede parandamiseks. Aga auklikud teed olid märkide ja hoiatustega varustatud. See on kahepoolne asi – autojuht ise peab ka hoolitsema, et ta suure kiirusega auku ei põrutaks. Mõnedel varasematel juhtudel oleme autoomanikuga ka kompromissi leidnud. Paar-kolm sarnast pöördumist tuleb aastas ikka ette."

Tagasi üles