Akupank tekitas kontoris põlengu

Copy
Süttinud akupank. Pilt on illustreeriv.
Süttinud akupank. Pilt on illustreeriv. Foto: Annalisa Kesküla

Kolmapäeva õhtul kella 10 paiku kiirustasid päästjad Haljala alevikku Rakvere maanteel asuvasse kontorisse, sest sealsed ruumid olid suitsu täis.

Esimesena olid kohal Rakvere päästjad, kelle suitsusukelduslüli sisenes majja tulekollet otsima. Leiti, et kontoris oli laua peal põlema süttinud akupank, kuid põleng oli selleks hetkeks juba kustunud. Virumaa Teatajale teadaolevalt oli akupank ühendatud vooluvõrku ning süttis teadmata põhjusel.

Ruumid tuulutati ülerõhuventilaatoriga. Keegi kannatada ei saanud. Teadaolevalt oli tegu Euroopa supermarketiketist Aldi ostetud akupangaga.

Täna teatas Rootsi kodukaupade firma IKEA, et kutsub tagasi teatud mudelinumbri ja kuupäevamärgisega VARMFRONTi akupangad, kuna ettevõtteni on jõudnud teave, et need võivad tootmisvea tõttu olla tuleohtlikud. Tootmisveaga akupangad on VARMFRONTi akupank 10 400 mAh mudelinumbriga E2038, millel on kuupäevamärgis (AANN) 2313, 2316, 2318 või 2319, ja VARMFRONTi akupank 5200 mAh mudelinumbriga E2037, millel on kuupäevamärgis (AANN) 2318, 2319 või 2322.

Tagasi üles