Trahvisekundid ja tehniline viperus röövisid Jaanimetsalt võimaluse kõrgetele kohtadele sõita

Copy
Eric Marcus Jaanimets konkurentsitihedas võistluses.
Eric Marcus Jaanimets konkurentsitihedas võistluses. Foto: Ave Pärn

Läinud laupäeval toimus Aravetel kardispordi Eesti meistrivõistluste kolmas etapp, kus kihutas ka Kadrina kardisportlane Eric Marcus Jaanimets. Paraku jäid noormehel karistussekundite ja tehnilise viperuse tõttu kõrgemad kohad püüdmata.

Treenerist isa Urmas Jaanimetsa sõnul oli Eric Marcuse võistlusklassis väga tihe rebimine. "Rotax Max võistlusklassis oli 23 võistlejat ja teise ning kaheksateistkümnenda koha võistlejad mahtusid 0,2 sekundi sisse. Vahesid sai mõõta sajandike ja tuhandikega. Kõikides võistlussõitudes oli pinget ja tihedat rebimist kuni finišini," rääkis isa Urmas.

Kvalifikatsioonis sõitis Eric Marcus välja tagasihoidliku 15. stardikoha.

Esimeses ja teises sõidus kerkis Eric Marcus 3-4 kohta. Ruudulipu alt läbisõitmise järel sai noormees paraku karistuse, kuna rikkus esipampri reegleid. Trahvisekundite tõttu langes noormees seetõttu 15. ja 16. kohale.

Finaalis startis Eric Marcus 14. kohalt. Olgugi et võidusõitja oli varem näidanud liidritega võrdset kiirust, platseerus noormees tehnilise viperuse tõttu seal, kust alustas – 14. kohal.

Nädala pärast toimub Aravete kardirajal Rotax Nordic Challenge, milles osaleb Carl Joosep Jaanimets Minimax-võistlusklassis.

Tagasi üles