Valearvestus Käsmus kanti maanteele vale ja ohtlikke olukordi tekitav teekattemärgistus (8)

Copy
Käsmusse viivale teele maha märgitud jooned said sinna ekslikult.
Käsmusse viivale teele maha märgitud jooned said sinna ekslikult. Foto: Ain Liiva

Tähelepanelikud liiklejad on märganud Lääne-Virumaal Käsmu külla viivale teele veetud uut kattemärgistust, mis imelikul kombel teeb tee väga kitsaks. Toimetusele teadaolevalt on seal paari päevaga juhtunud ka mitu liiklusohtlikku olukorda: autojuhid sattusid segadusse ja oleks võinud toimuda laupkokkupõrge.

Transpordiameti ida osakonna korrashoiu- ja liikluskorralduse üksuse juhataja Ivan Nikitin selgitas, et Käsmus riigimaanteel (Haljala–Käsmu) on teekatte markeeringu puhul tegemist Kesk-Euroopast pärit lahendusega. "Lahenduse peamine eesmärk on parandada jalakäijate ja jalgratturite ohutust. See saavutatakse, tekitades rohkem liikumisruumi jalakäijatele ja jalgratturitele ning vähendades samal ajal sõidukite sõiduradade laiust," rääkis Nikitin. 

Küll aga on liiklejates tekitanud imestust asjaolu, et Käsmu tee ääres, kuhu kitsamad sõidurajad maha maaliti, kulgeb asfalteeritud Võsu–Käsmu kergliiklustee ning reaalset vajadust autoteed kitsendada ei ole. Ivan Nikitini jutust selguski, et tegelikult on juhtunud väike aps.

Tagasi üles