Ajateenistusse läinud noored said Tapal kokku oma peredega

Copy
Pühapäeva pärastlõunal lookles Tapa sõjaväelinnaku väravate taga pikk järjekord inimestest, kes ajateenijast poega, venda või poissõpra näha tahtsid.
Pühapäeva pärastlõunal lookles Tapa sõjaväelinnaku väravate taga pikk järjekord inimestest, kes ajateenijast poega, venda või poissõpra näha tahtsid. Foto: Andres Tohver

15. juulil esimesse jalaväebrigaadi ajateenistusse võetud noortel oli pühapäeval esimene võimalus kokku saada pereliikmetega. Tapa sõjaväelinnaku väravate juures lookles pikk järjekord, kus nägi nii keskealisi lastevanemaid, ajateenijate tüdruksõpru, kärus titasid kui ka karguga vanaemasid. Üheskoos tõdeti, et ajateenistus on huvitav ja vajalik ning selle peaksid läbi tegema kõik noored mehed.

Küsimusele, mis tunne siis on olla kaitseväes, vastas Ron Robert Pärg, üks ajateenijatest: "Minule meeldib. Väga hull ei ole olnud. Praegu on rahulik." Kevadel lõpetas noormees Pärnu Koidula gümnaasiumi. Kaitseväkke tuleku kohta täpsustas ta: "Kutse saadeti, aga ega ikka ise tahtsin ka tulla. Mul oli kindel plaan, et ma käin gümnaasiumis ära ja tulen otse siia."

"Kuna ta ise nii innukalt tahtis minna, siis minu reaks jäi ainult toetada ja ta siis esmaspäeva hommikul ilusti bussi peale panna ja anda selline patsutus kaasa. Ta on hästi kasvatatud laps, pole midagi muretseda vaja," rääkis poisi ema Marit Tisler naerdes. Samas tunnistas ta, et kui laps kodunt välja saata, paneb see loomulikult muretsema.

Tagasi üles