Hispaaniasse läheb metsatulekahjusid kustutama kaks läänevirulast

Copy
Valmar Matso lähetatakse Hispaaniasse päästemissioonile eestlaste teise meeskonnaga, mis lendab välja 16. augustil.
Valmar Matso lähetatakse Hispaaniasse päästemissioonile eestlaste teise meeskonnaga, mis lendab välja 16. augustil. Foto: Mikk Keis

Tänavu augustis sõidavad kaks Eesti metsakustutusmeeskonda Hispaaniasse, et olla abiks võitluses sealsete metsa- ja maastikutulekahjudega. Maarjamaa meeskondadesse kuuluvad ka kaks Lääne-Virumaa päästjat. Esimene kahekümneliikmeline üksus läheb teele 31. juulil.

Eesti päästjad lähetatakse esimest korda välisriiki metsatulekahjusid kustutama. Päästeameti päästetööde osakonna ekspert Kaarel Langemets selgitas, et appi minnakse selleks, et saada kogemust, mida Eestis saada ei ole võimalik. "Sama oluline on asjaolu, et kui käime ise teistel abis, tullakse ka meile vajadusel appi. Hindamatu on ka tekkiv koostöövõrgustik." 

Mõlemas meeskonnas on 20 liiget ning kohapeal ollakse korraga kaks nädalat. Esimene meeskond on 31. juulist 16. augustini Hispaania keskosas Castilla-La Manchas, mis on pooleteise Eesti suurune. Teine meeskond on 15. augustist 31. augustini Hispaania loodeosas Galicias, mis on poole Eesti suurune. Mõlemad kohad on mägised, kusjuures Galicia piirkond on üks Hispaania metsarikkamaid.

Tagasi üles