Virumaa lauatenniseneiud tegid noorte EM-il tubli soorituse

Copy
Lauatenniseneiud Valerie Lonski (vasakult), Raili Nurga ja Angela Laidinen võistlesid noorte EM-il.
Lauatenniseneiud Valerie Lonski (vasakult), Raili Nurga ja Angela Laidinen võistlesid noorte EM-il. Foto: Raili Nurga

Lauatennise noorte Euroopa meistrivõistlustel lõid lahinguid kolm Lääne-Virumaa neidu. Eestit esindati nii võistkonna- kui ka üksikmängudes.

Võistlustulle astusid Raili Nurga Rakvere spordikoolist, Angela Laidinen Viru-Nigula LTK-st ja Valerie Lonski Aseri Spordiklubist. Meistrivõistlused toimusid Rootsi linnas Malmös 12.–21 juulil. 16. juuliga lõppesid meeskondlikud võistlused, kus U19 naiskond saavutas 25. koha. "See oli parim koht, mille võtta saime, ja selle me ka võtsime," lausus Raili Nurga. Ta mängis naiskonnas koos Narva PSK neidude Arina Litvinova ning Maria Žavronkovaga. Peale alagrupimänge õnnestus tüdrukutel alistada järjest neli võistkonda, millest viimasena võitsid nad Hollandi tulemusega 3:0. "Jäin tüdrukutega rahule, sest keegi ei loobunud ning kõik pidasid vaimselt vastu," sõnas Rakvere treener Kristo Kauküla. U15 tüdrukud Angela Laidinen ja Valerie Lonski pälvisid võistkonnana tubli 22. koha. "Eelmisel aastal jäi võistkond kohtadele 27-28, seega oli täiesti korralik edasiminek," kommenteeris Viru-Nigula treener Pekka Laidinen. Tüdrukud olid üle Norra, Sloveenia ja Läti naiskonnast. 

17. juulil algasid üksikmängud, milles Raili Nurgal õnnestus võita tulemusega 3:2 Hispaania mängijat Eugenia Sastret, kes püsib Euroopa U19 tüdrukute reitingus kõrgel 37. kohal. Kaotusega pidi leppima ka Daniela Mitar Austriast, keda Nurga võitis 3:1. Põlvevigastuse tõttu aga osutus Bulgaaria mängija Sidelya Mutlu võitmine Nurgale keeruliseks ja seis jäi 4:1 vastase kasuks. "See oli põnev lahing, kuniks vigastus hakkas segama. Mul oli kahju, sest see mäng oli tasavägine," rääkis Kristo Kauküla. Angela Laidinen võitis Walesi mängijat Lily Waltersit seisuga 3:0, kuid kaotas vastastele Portugalist ja Itaaliast. Valerie Lonski kaotas aga Rootsi ja Ukraina neidudele, kuid võitis Moldova mängijat Andreea Delevit seisuga 3:2.

Tagasi üles