Väike-Maarja krossisõitja noolib Ameerikas kohta esikümnes

Copy
Harri Kullas võtmas kurve Washougali rajal.
Harri Kullas võtmas kurve Washougali rajal. Foto: @browndogwilson

Harri Kullas sõidab tänavusel hooajal taas kaasa Ameerika krossisarjas AMA. Hooaeg jätkus möödunud nädalavahetusel kõva pinnasega Washougali krossirajal. Klassis 450cc tegi Kullas taas hea võistluse, tulles kokkuvõttes 11. kohale. 

Kullas alustas võistluspäeva Washougalis väga hea ajasõiduga. 69 võistleja hulgas sõitis ta välja 11. ringiaja. Parimat kiirust näitas Hunter Lawrence, Harri Kullas kaotas talle parimal ringil kuue sekundiga.

Hea startijana tuntud Kullas ei suutnud avasõidus endale omast algust teha. "Jäin teises kurvis minu ees kukkunud sõitjate taha kinni, aga tegin hooaja ühe parima sõidu ja tõusin 33. kohalt kolmeteistkümnendaks," kirjeldas Kullas ühismeedias. Järjekordse esikoha teenis Chase Sexton, teisena lõpetas sõidu Aaron Plessinger ja kolmandana Justin Cooper.

Ka teises sõidus ei suutnud Kullas sellist starti teha, nagu ta soovinud oleks. Esimeselt ringilt tuli meie mees tagasi 16. kohal. Sõidus oli Kullas aga taas väga kiire ja tal õnnestus lõpuks kümnendale kohale tõusta. Kindla esikoha võttis taas Sexton, teine oli Jason Anderson ja kolmas Plessinger.

"Senini mu lemmikrada siin Ameerikas. Palju üles-alla sõitmist ägedate hüpetega ja kurve saab mitmel erineval trajektooril läbida," ütles krossisõitja.

Etapi kokkuvõttes tuli Kullas 21 punktiga 11. kohale. Esikoht läks 50 punktiga Sextonile, teine koht 42 punktiga Andersonile ja kolmas 40 punktiga Plessingerile. Sarja kokkuvõttes on Kullas 120 punktiga 13. kohal. Sarja juhib Chase Sexton, kellel on kokku juba 360 punkti.

Tagasi üles