Kratt viis taas Andja tuuleveski küljest Ukraina lipu (1)

Copy
Andja veski asub tee ääres ning Talunikud loodavad, et keegi märkas seal kahtlast tegevust.
Andja veski asub tee ääres ning Talunikud loodavad, et keegi märkas seal kahtlast tegevust. Foto: Laila Talunik

Pärast Venemaa kallaletungi Ukrainale paigaldasid Laila ja Taavi Talunik toetuse näitamiseks oma Põdruse–Kunda–Pada tee ääres asuvale veskile suure Ukraina lipu. Alguses kiskus kellegi kuri käsi selle kiirelt kaks korda alla. Nüüd oli sinikollane lipp pikalt alles olnud. Eile avastasid Talunikud, et keegi on taas kaskadööri mänginud, üles roninud ja lipu alla tõmmanud.

"Eile käisime veski juures ja taas kord on Ukraina lipp ära kistud," nentis Laila Talunik ja lisas, et jäljerada nõgeste vahel tundus suhteliselt värske. Täna tegi ta ka politseisse avalduse. Lipp maksis koos öösiaukude tegemise ja saatmiskuluga 61 eurot.

Talunik meenutas, et sõja alguses püsis lipp esimest korda kuus päeva ning teine lipp vaid 12 tundi. "On suur sümboolne akt võõrale kinnistule minemiseks ja võõra lipu maha võtmiseks," ütles Talunik ja märkis, et veskile ronimine on tegelikult ohtlik. "On pingutatud, et lippu maha võta. Mul on kurb meel, et keegi ennast sel moel häirituna tundis," kõneles Andja mõisa veski omanik.

Tagasi üles