Nõuanded lapsevanemale: mida peaks laps teadma, kui jalgrattaga midagi juhtub

Copy
Lastele tuleb selgeks teha, kuidas käituda, kui rattaga midagi juhtub.
Lastele tuleb selgeks teha, kuidas käituda, kui rattaga midagi juhtub. Foto: Arvo Meeks

Rattahooaeg on tipus ning rattasõitu naudivad nii noored kui ka vanad. Eriti oluline on jalgratas lastele, sest see võimaldab neil iseseisvalt ja ilma vanemate abita ringi liikuda. Enne kui oma võsukest rattaga liiklusesse lubada, peaks lapsevanem oma järeltulijaga kindlasti vestlema rattasõiduga seotud ohtudest ning sellest, mida teha siis, kui sõiduriist ühel hetkel alt veab.

Peamised kolm probleemi, mis noorel ratturil võivad ette tulla, on jalgrattarehvi purunemine, rattaketi maha tulek ning kukkumise või liiklusõnnetuse tagajärjel viga saamine. Circle K turundusjuhi Kristella Penderi sõnul peaks laps sellistes situatsioonides teadma, et oluline on säilitada rahu ja vajadusel tuleb täiskasvanutelt abi küsida.

«Laste endi jaoks on väga oluline, et nad teaksid, kust saab abi. Näiteks tankla teenindusjaamast võib alati abi küsida ning see on koht, kus laps võib rahulikult oodata oma vanemaid juhul, kui rattaga ise edasi liikumine ei ole võimalik,» rääkis Pender. «Väiksemate õnnetuste puhul, nagu tühjenenud rehv, on võimalik teenindusjaamas kasutada õhupumpa, et rehvi vajalikul määral õhku sisse lasta.»

Tagasi üles