Tartumaa pillilapsed annavad Virumaa kirikutes kontserte

Copy
Karijärve Keelpilliorkester.
Karijärve Keelpilliorkester. Foto: Erakogu

Augusti esimeses pooles saab Virumaa kirikutes laste esitatud keelpillimuusikat kuulata.

Karijärve Keelpilliorkester sai alguse 2007. aastal, kui Heino Elleri muusikakooli viiuliõpetaja Eveli Roosaar hakkas oma kodutalus Karijärvel suviti õpilastele viiulilaagreid korraldama. Orkester on keskendunud klassikalisele muusikale, kuid väga oluliseks peetakse ka eesti lugude esitamist.

Igal suvel võetakse ette kontserdireis ühte Eesti piirkonda: läinud aastal oli orkester Läänemaal, tänavu musitseeritakse Ida- ja Lääne-Virumaal.

Lapsed on juulikuus õpetaja Eveli Roosaare koduõuel toimunud keelpillilaagris harjutanud hoolsasti nii soolo- kui ka ansamblilugusid. Pisikesed, väikesed, keskmised ja suured on leidnud viisi, kuidas südamlikke orkestripalu koos kuulajateni tuua.

Kontserdireisi kulgedes on õhtud täis laste laulu, hommikud harjutamist – iga laps leiab viisi, kuidas lugudele omamoodi keskenduda. Need lapsed on erilised lapsed, nende südametes on muusika ning isegi joostes, ujudes ja mängides teavad nad, et pillimäng on üks osa päeva headest hetkedest.

Kaunist keelpillimuusikat on võimalik kuulata 6. augustil Jõhvi Mihkli kirikus, 8. augustil Lüganuse kirikus ja 9. augustil Rakvere Kolmainu kirikus.

Tagasi üles