Linnape küla tähistab laupäeval 460. sünnipäeva

Copy
Linnape mõis. Linnape küla 460. sünnipäeva peetakse mõisa pargis.
Linnape mõis. Linnape küla 460. sünnipäeva peetakse mõisa pargis. Foto: Ave Lilienthal

1564. aastal esimest korda mainitud Linnape küla tähistab 27. juulil oma 460. sünnipäeva. Sügisel on tulemas rohevahetuse päev. Tõrvatilgaks meepütis on küll veel mõisapargi maa, mida hoolimata Tapa valla otsusest ei ole siiani külaseltsi omandisse antud.

Linnape Küla Seltsi juhatusse kuuluva Mairi Soosalu sõnul on seltsil praegu 24 liiget. 27. juulil tähistatakse Linnape mõisa pargis pidulikult küla 460. sünnipäeva, üritus algab pärastlõunal kell neli ja kestab õhtul üheteistkümneni välja. "On väikene eeskava. Siis toimub mälestuspinkide avamine. Ansambel mängib meile muusikat, sööme torti. On selline väike istumine. Äkki 50-60 inimest tuleb kokku," rääkis Soosalu.

Mälestuspinkide, lillevaaside ja trimmeri hankimiseks sai selts toetust LEADER-ilt ehk Euroopa Liidu algatusprogrammist. Lisatulu andis vanaraua viimine mõisa juurest Kuusakoskisse, samuti pargist kogutud oksarisust tehtud puiduhakke müümine. Seltsi liikmemaksust palju abi ei olnud, sest see on vaid 12 eurot inimese kohta aastas. "Aga liikmemaksu tõstmine on plaanis," märkis Soosalu.

Tagasi üles