Wähja festival toob vähisõbrad taas kokku

Copy
Wähja festival Ao külas kutsub kokku kõiki vähihuvilisi.
Wähja festival Ao külas kutsub kokku kõiki vähihuvilisi. Foto: Merly Raudla

Teatavasti avab august vähihooaja, see tähendab aga seda, et uue kuu esimesel nädalavahetusel toimub järjekordne Wähja festival. Üritus toimub Ao küla näkiuurimiskeskuses juba viiendat korda.

Festivali nimi reedab, et kogu üritus on pühendatud suurte sõrgadega koorikloomadele. Festivalil saab mekkida erinevaid vähitoite, nagu näiteks keedetud vähke ja vähisuppi. Maiasmokkadele pakutakse ka eriskummalist vähijäätist, mis esmapilgul ei pruugi magusat meenutadagi. Kohaliku toidu turult saab osta eestimaisest puhtast toorainest valmistatud sööke ja jooke. Maitsemeeli turgutab Maitseelamuse Koda, kus festivalikülastajaid ootab vähiteemaline üllatus. 

Kui juba kõhud täis, saab päikeseloojangu ajal jälgida kogu vähipüügiprotsessi algusest lõpuni. Koos puukäsitöömeistri Meelis Kihulasega saavad käsitööhuvilised ise käed külge panna vähimõrra valmistamise õpitoas. Õpitoa korraldab ka keskkonnaamet, seal saab uurida elusaid vähke ning saada teadmisi ja näpunäiteid vähipüügi kohta. Põnevaid lugusid veeolenditest pajatab kirglik kalandushuviline Vladislav Koržets. Kui ka sellest ei piisa, siis saavad eriti suured fanaatikud kuulata vähiteemalisi loenguid, mida peavad vähiuurijad Mati Kivistik ja Margo Hurt. Lõõgastuseks saavad saunahuvilised võtta leili Eesti kõige suurema kerisega saunas.

Tagasi üles