Rakvere linn plaanib laiendada kergliiklusteede võrgustikku

Copy
300 000-eurone projekt peab saama linnavolikogu heakskiidu, sest kergliiklustee rajamiseks tuleb tasuda üle 90 000 euro suurune omaosalus.
300 000-eurone projekt peab saama linnavolikogu heakskiidu, sest kergliiklustee rajamiseks tuleb tasuda üle 90 000 euro suurune omaosalus. Foto: Mikk Keis

Rakvere linnas plaanitakse rajada kergliiklustee, mis kulgeks Tartu ja Mäe tänava ristist kuni linna piirini. Kavandatava tee pikkus on veidi üle kilomeetri ja ettevõtmine läheks maksma pea 300 000 eurot.

"Eesti 2035" strateegia järgimise käigus on kirjutatud palju projekte ja ühega neist on maha saadud ka Rakveres. Nimelt plaanitakse Tartu ja Mäe tänava ristist ehitada kergliiklustee kuni linna piirini, et tekiks ühendus Vinni valla kergliiklusteega.

Rakvere kergliiklusteedel liigub aastas veerand miljonit inimest ja uue, kilomeetrise teelõigu ehitus puudutaks vahetult pea 1400 inimest. Kergliiklusteede arendamisega soovivad linn ja riik soodustada inimeste liikumisharjumist, mis annab parema vaimse ja füüsilise tervise.

Tagasi üles