Ehteid varastanud ja auto omastanud mees sai kriminaalkorras karistada

Copy
Varem varastamise eest karistatud inimest karistatakse uue varguse toimepanemisel rahatrahvi või kuni viieaastase vangistusega.
Varem varastamise eest karistatud inimest karistatakse uue varguse toimepanemisel rahatrahvi või kuni viieaastase vangistusega. Foto: Taavi Sepp

Viru maakohtu Rakvere kohtumajas mõisteti 13. mail varastamises ja omastamises süüdi 42-aastane Margus. Varem neljal korral kriminaalkorras karistatud mehel tuli vastu võtta pooleteiseaastane tingimisi vangistus.

Varem varastamise, joobeseisundis juhtimise ja juhilubadeta sõitmise eest karistatud Margus sattus taas seadusesilma vaatevälja 2021. aastal. Nimelt oli mees sisse vehkinud 1450 euro eest kuldehteid ja pagenud talle kasutamiseks usaldatud Mitsubishi Outlanderiga Soome. Välisriigis olles katkestas Margus autoomanikuga igasuguse suhtluse. Paraku see teda lõpuks ikkagi ei aidanud, sest masin jäi politseile silma ja 2022. aasta suvel tagastati see omanikule.

Seega oli Margus pannud toime omastamise ja varastamise sissetungi teel. Mehel tuli liitkaristusena vastu võtta pooleteise aasta pikkune tingimisi vangistus, millele määrati pooleteiseaastane katseaeg.

Tagasi üles