Eeloleva nädala algus tõotab tulla tormine

Copy
Tugev tuul võib murda ka puid.
Tugev tuul võib murda ka puid. Foto: Elmo Riig

Madalrõhkkond süveneb esmaspäevaks ning toob üle 20 meetri sekundis ulatuvaid tuuleiile ja vihmasadu, edasi aga kaugeneb tsüklon Venemaa sisealadele ja sajuhood tõmbuvad tagasi.

Keskkonnaagentuuri teatel on ööl vastu esmaspäeva pilves ilm. Sajab vihma ja kohati on äikest. Sadu on mitmel pool tugev. Tugevneb loode- ja põhjatuul, Virumaal ja Peipsi ääres kirdetuul 7–14, puhanguti 17–21 m/s. Sooja on 13–18 kraadi. Esmaspäeva päeval on pilves selgimistega ilm. Hooti sajab vihma, kohati on äikest ja tugevat sadu. Õhtul Lääne- ja Põhja-Eestis pilvisus hõreneb ja sadu harveneb. Puhub loode- ja põhjatuul, Virumaal ennelõunal kirdetuul 5–12, puhanguti 15–18 m/s. Õhtu poole tuul nõrgeneb. Sooja on 17–22 kraadi.

Teisipäeva öösel on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Öö hakul sajab kohati hoovihma. Puhub loode- ja põhjatuul 3–9, öö hakul puhanguti 12 m/s. Sooja on 13–18 kraadi. Teisipäeva päeval on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Mitmel pool sajab hoovihma ja varitseb äikeseoht. Puhub loode- ja põhjatuul 5–10, saartel ja läänerannikul puhanguti kuni 14 m/s. Sooja on 19–23 kraadi.

Kolmapäeva öö hakul on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm, Ida-Eestis võib kohati hoovihma sadada. Pärast keskööd kõikjal selgineb ja ilm püsib sajuta. Puhub loodetuul 2–8, rannikul puhanguti kuni 12 m/s. Sooja on 11–17 kraadi. Kolmapäeva päeval on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Kohati sajab hoovihma. Puhub loode- ja läänetuul 3–9, põhjarannikul puhanguti 13 m/s. Sooja on 19–24 kraadi.

Tagasi üles