Katri Raik: ühiskond tõukab venekeelseid noori kõrvale (4)

Copy
Endine Narva linnapea Katri Raik.
Endine Narva linnapea Katri Raik. Foto: Madis Veltman

Endine Narva linnapea Katri Raik leiab, et Eesti ühiskond tõukab vene emakeelega noori liiga mõtlematult eemale.

"Me keegi ei tea kogu selle loo asjaolusid. Aga mul on aina enam tunne, et me lükkame liiga kerge käega oma vene keelt emakeelena kõnelevaid inimesi kõrvale. Just noori," kirjutab Raik pärast seda, kui Kaitseliit arvas enda ridadest välja kolm vene taustaga noorkotkast, kes keeldusid võidupüha paraadil Ukraina sümboolikast.

"Näen noortega suheldes pettumust kaitseväes, kust nad just tagasi tulnud, näen pettumust selle siinkirjeldatud loo asjaosalistes. Nende inimestega peab rääkima. Mitte ainult kuulama, vaid ka kuulma. Head kõrged poliitikud, Facebooki-postituste asemel teeks inimestega rääkimine head nii teile endile kui ka inimestele, eriti noortele, kohapeal," kirjutab Raik  sotsiaalmeedias ja lisab, et kõik Eesti mured ei alga siiski Narvast.

Kaitseliit arvas oma ridadest välja mitu oma noorteorganisatsiooni Noored Kotkad liiget, kes olid juuni lõpus Narvas toimunud võidupüha paraadil keeldunud kandmast rinnas Ukraina lipu värvides linte. Portaali Rus.Postimees andmetel sai sellise kirja kokku kolm noort narvalast.

Tagasi üles