Video: linnuse pisikesed kitsetalled tegid esimese jalutuskäigu hoovis

Copy

Neljapäeval sündisid linnuse kitsel Täpil kaks tallekest. Musta värvi ja tagasihoidlikum tall on poiss, mustavalgekirju asjapulk on tüdruk. Esmaspäeval lasi talitaja Lyan Luik loomabeebid esimest korda laudast välja.

Uhkete sarvedega Täpi on väga hea ema ning Lyan Luik ei muretsenud poegade ilmaletuleku üle liialt. "Ootasin tallesid juba esmaspäevast. Täpselt neljapäeval mul tööpäeva ei olnud," kirjeldas Lyan Luik tallekeste sünnipäeva. Linnuse loomade talitajaid on kaks ning tähtsal päeval tööl olnud Andres Treilmann oli samuti ämmaemanda tööks ette valmistatud. "Ta sai suurepäraselt hakkama," kiitis Lyan Luik kolleegi. Kuna kõik varasemad korrad on poegade ilmaletulek läinud Täpil ludinal, ei jäänud talitajad kitse kõrvale ööbima.

Esmaspäev oli linnuses vaiksem. Lyan Luik saatis hobuse ja eesli koplisse sööma ning kupatas ka lambad ja kitsed väravate taha rohtu krõmpsutama. Kuna lammaste ja kitsede karja juht kits Täpi oli poegadega laudas, valitses karjas väikene segadus. Lambad tolgendasid väravate juures ning ootasid Täpit. Täpil olid aga hoopis muud prioriteedid.

Tagasi üles