Päästjad tegelesid suitsevate majadega ja päästsid ühe varese

Copy
Päästemasin. Foto on illustratiivne.
Päästemasin. Foto on illustratiivne. Foto: Maarius Suviste

Läinud neljapäeval tegelesid päästjad kolme päästesündmusega. Kui suitsevaid maju võivad päästjad näha sagedasti, siis Tapal tuli tegeleda ka varese päästmisega.

Neljapäeval poole kümne paiku käisid päästjad Tapa linnas Pika tänava kortermajas ventilatsioonišahti kinni jäänud varest vabastamas. Vares saadi kätte ja tiivuline jätkas oma teekonda.

Kell 15.33 teavitati häirekeskust, et Viru-Nigula vallas Kunda linnas Mäe tänava kortermajas on ühest korterist nähtud tulemas suitsu. Kohale ruttasid Kunda päästjad, kel õnnestus saada sisse nii majja kui ka korterisse. Seest leiti suitsu täis tuba ning pliidil kõrbema läinud toit. Kedagi korteris polnud, kuid hiljem jõudis korteri elanik kohale. Selgus, et elanik oli söögitegemise ajal kodust ära läinud. Päästjad tuulutasid korteri ja lugesid elanikule sõnad peale, et toitu valmistades ei tohi kunagi toitu jätta töötavale pliidile või ahju järelevalveta. Elaniku tegevus oli päästjate hinnangul ohtu seadnud nii tema enda kodu ja vara kui ka teised kortermajas viibijad.

Kell 2.29 teatati häirekeskusele, et Rakvere linnas tuleb Arkna tee kortermajast suitsu. Esimesena pärale jõudnud Rakvere päästjad nägid, et maja välisukse juures põles sein koos vooderdusega. Väike põleng lokaliseeriti kella 2.48-ks, pärast seda algas lammutamine seinasiseste tulepesade leidmiseks. Tulekahju likvideeriti kella 3.33-ks. Päästetööde juhi hinnangul võis tulekahju alguse saada trepikojas või maja ees suitsetamisest. Arvatavasti oli konstruktsioonide sisse sattunud säde või oli sinna kukkunud korralikult kustutamata suitsukoni, mis voodrilauad süütas.

Tagasi üles