Grillima ei pea vaid lihatooteid

Copy
Peremees Tauno Jõeveer veetis õhtu grilli taga.
Peremees Tauno Jõeveer veetis õhtu grilli taga. Foto: Mikk Keis

Tihtipeale grillime suvel just šašlõkki ja vorstikesi, mis ei tähenda aga seda, et grill on ette nähtud vaid lihatoodete jaoks. Kui lihast tekib tüdimus, siis tuleb grillile visata köögiviljad ja puuviljad.

Augusti viimasel päeval tekkis mul võimalus küpsetada Haljala grillmeistritega kõike muud peale liha. Merli Tammi-Jõeveer ja Tauno Jõeveer on Grillministeeriumi eestvedajad, kelle suur armastus grillimise vastu on viinud neid paljudele võistlustele. Hobikokad on rohkelt auhindu koju kaasa toonud, ja mis kõige põnevam, võistlustules olles ei pane nad rõhku ainult toidu maitsele, vaid suur osa tähelepanust läheb selle serveerimisele. Ühel võistlusel enne koroonapandeemiat serveerisid nad kohtunikele söögipoolist haiglavoodites. Kohtunikud pandi lamama ja diagnoosiks määrati šašlõkipuudus. "Kui grillimise eest auhindu ei saa, siis ägedaima platsi eest saame ikka," lausus perenaine naerdes.

Tauno Jõeveer ja Merli Tammi-Jõeveer armastavad grilli peal katsetada midagi uut ja põnevat.
Tauno Jõeveer ja Merli Tammi-Jõeveer armastavad grilli peal katsetada midagi uut ja põnevat. Foto: Mikk Keis
Tagasi üles