Susi Sosinad kutsuvad inimesi loodust ja ka iseennast avastama

Copy
Susi Sosinate matkajuhid Sandra Sutting, Kadi Saar ja Kristi Asser.
Susi Sosinate matkajuhid Sandra Sutting, Kadi Saar ja Kristi Asser. Foto: Erakogu

Kolm laste heaolu valdkonnas tegutsevat naist otsustasid eelmise aasta suvel õlad kokku panna, sest näevad töös tihti, et eestlaste vaimne tervis vajab toetamist. Rakveres elav Kadi Saar, Võrus elav Kristi Asser ja Märjamaal elav Sandra Sutting on ise looduses liikumisest palju tuge saanud ja pakuvad nüüd võimalust matkates looduse ja iseendaga paremini sõbraks saada. Naised kutsusid ellu Susi Sosinad MTÜ ja on oma esimesel tegevusaastal loodusesse viinud pea 200 inimest.

Asseri sõnul on kõigil kolmel sees sotsiaaltöötaja hing ja loomulikult soovitakse oma tegevusega ka maailma parandada. Samas kumas Saare jutust läbi, et enesesse ja rahulolusse jõudmise võti on igaühe enda käes, millele annab tugeva tõuke just looduses viibimine.

"Meie mõte on kutsuda inimesi loodusese, et seal liikuda ja seda vaadelda. Mõnes mõttes oleme sel matkal nagu saatjad, sest jutustades meie tähelepanu hajub ja meile jäävad paljud detailid märkamatuks. Seepärast liigume mõnel lõigul vaikuses või vaatleme vaikides loodust. Sel nädalavahetusel teeme näiteks matkafestivali käigus matka õhtuhämaruses Harjumaal Jussi nõmmel. Matkame, võimalusel süütame lõkke, ikka selleks, et looduse ja iseendaga kohtuda," kõneles Saar.

Tagasi üles