Esmaspäeval avati Remnikul Virumaa päästelaager

Copy
Tänavuse Virumaa päästelaagri avamine 5. augustil.
Tänavuse Virumaa päästelaagri avamine 5. augustil. Foto: Päästeamet

Laagri avasid 5. augustil Alutaguse vallas Remniku õppe- ja puhkekeskuses päästeameti peadirektori asetäitja Martin Lambing ja Rootsi suursaadik Ingrid Tersman. Sellest võtab viie päeva jooksul osa sada eesti, vene ja ukraina noort.

Laagris osalevad möödunud õppeaastal päästeala noorteringidest osa võtnud 7–17-aastased lapsed ja noored, kes harjutavad 5.–9. augustini varem selgeks õpitud töövõtteid ja õpivad uusi. Kõige vanemad osalejad reageerivad kogu laagriaja korraldajate ette valmistatud päästesündmustele, nagu maastikupõleng ja reageerimine liiklusõnnetusele.

Laagri projektijuhi Helen Potmani sõnul korraldatakse noortele arendavaid ja õpetlikke tegevusi. Temaatilisi laagripäevi muudavad peale päästjate huvitavaks politsei- ja piirivalveamet, transpordiamet, keskkonnaamet, SMIT, Elektrilevi, Operation Lifesaver Estonia, häirekeskus, naiskodukaitse, RMK, vabatahtlikud päästekomandod Kadrinast ja Aasukaldalt, Karell Kiirabi, Eesti Punane Rist, Ohvriabi, Lasteabi, Suukool ja mürgistusteabekeskus.

Tagasi üles