Bosch kutsub mürgistusohu tõttu tagasi 1500 gaasiveesoojendit

Copy
Gaasipõleti. Pilt on illustratiivne.
Gaasipõleti. Pilt on illustratiivne. Foto: Ants Liigus

Bosch Home Comfort kutsub tagasi Bosch Therm 4300 gaasiveesoojendid, kuna neist võib lekkida suitsugaasi, mille tagajärjeks on kõrgenenud süsinikmonooksiidi tase, ning halvimal juhul võib see põhjustada mürgistuse.

Bosch kutsub tagasi gaasiveesoojendid Bosch Therm 4300, mis on toodetud ajavahemikus märtsist 2020 kuni juunini 2023. Ohutusmeede hõlmab Eestis umbes 1500 seadet. Tagasikutsumine puudutab Bosch Therm 4300 tooteperekonna 14-liitriseid gaasiveesoojendeid.

Tarbijad saavad seadmeid identifitseerida seerianumbri järgi. Seadmed seadistatakse paigalduskohas tasuta ümber.

Sisemine kvaliteedikontroll on näidanud, et seadmete kasutamisel on oht, et suitsugaasis võib suureneda süsinikmonooksiidi kontsentratsioon, kui põleti on väga määrdunud, näiteks ebapiisava või hilinenud hoolduse tõttu.

Tarbijad peaksid sisestama seadme 10-kohalise seerianumbri veebisaidil aadressil http://www.4300.homecomfort.ee/ ja järgima juhiseid.

Selleks et minimeerida ohutusriski, kuni gaasiveesoojendi on ümber ehitatud, palutakse tarbijatel piirata vee soojendamist (duši all või vannis käimiseks) kuni 15 minutini ja lasta seadme kasutamise ajal ning pärast kasutamist ruumi piisav kogus värsket õhku.

Tagasi üles