Tahad Tapaga lennata Berliini? Lennufirma otsib lennukitele uusi nimesid

Copy
Air Baltic otsib oma lennukitele uusi nimesid.
Air Baltic otsib oma lennukitele uusi nimesid. Foto: Taavi Sepp

Läti lennufirma Air Baltic kuulutas Balti keti 35. aastapäeva puhul välja konkursi, leidmaks ettevõtte Airbus A220-300 lennukeile populaarseimate Eesti, Läti ja Leedu linnade nimed. Lääne-Virumaa linnadest on nimekonkursil esindatud Rakvere, Kunda, Tamsalu ja Tapa.

5. augustil alanud hääletamine kestab 22. augustini. Kokku vajavad nime 48 lennukit, seega selgub igast riigist 18 tuntumat linna. "Balti keti 35. aastapäev tähistab kõigi Baltimaade ühtsust ja jagatud ajalugu. Andes oma lennukeile Eesti, Läti ja Leedu linnade auks nende nimed, tähistame silmapaistvat ajaloolist sündmust ning tugevdame sidet meie rahvaste vahel. Meil on rõõm lennutada Baltikumi linnade nimed üle maailma, tähistamaks ühtekuuluvustunnet," selgitas Air Balticu juhatuse esimees Martin Gauss.

Osa Air Balticu lennukeid kannab Läti linnade nimesid juba kuus aastat. Needki saavad nüüd uued, konkursi tulemusel selguvad tähised.

Konkurss on avatud kõigile osalejaile, sõltumata riigist, ning hääletada saab üks kord päevas. Oma hääle saab anda iga Baltimaades asuva paiga eest, millel on ametlik linna staatus. Eesti, Läti ja Leedu 48 lemmiklinna avalikustatakse 23. augustil.

Tagasi üles