Ettevõtjast kanepisõltlane aidati uuele rajale

Copy
Suures koguses narkootilise aine ebaseadusliku käitlemise eest karistatakse kriminaalkorras ühe- kuni kümneaastase vangistusega.
Suures koguses narkootilise aine ebaseadusliku käitlemise eest karistatakse kriminaalkorras ühe- kuni kümneaastase vangistusega. Foto: Remo Tõnismäe

Viru maakohtu Rakvere kohtumajas otsustati 29. juulil lõpetada narkootilise aine suures koguses käitlemise kriminaalasi, sest Peeter (nimi muudetud) ostis kanepit enda tarbeks ja on peale vahelejäämist mõnuainetega lõpparve teinud.

Ettevõtjast Peeter peeti kinni mullu novembris ja tema valdusest leiti kokku üle 33 grammi kanepit. Ekspertiis tuvastas kanepi THC (tetrahüdrokannabinooli)-sisalduseks 16–20%, mis on üle Harju keskmise.

Ülekuulamisel selgitas Peeter, et hankis kanepi oma tarbeks ja kasutab seda iga päev umbes ühe grammi jagu. Manustamiseks kasutas süüdistatu aurustit. Politseile antud ütlustes väitis mees, et viimase nelja kuu jooksul ta narkootilisi ja psühhotroopseid aineid tarvitanud pole ja samuti on ta läbinud nõustamisprogrammi Valik. Lisaks avaldas Peeter, et soovib edaspidi elada seaduskuulekalt ja kahetseb oma tegu.

Tagasi üles