Vabaerakond koges Jänedal muret riigi tuleviku pärast

Märt Meesak
Märt Meesak Foto: Liis Raudsepp

Sellel suvel on taas näha suvelaatadel Eesti Vabaerakonna värvides telke ja vabaerakondlasi kohtumas Eesti inimestega. Kui vabaerakond kümme aastat tagasi tekkis, oli üle Eesti rahvaga telkides suhtlemine üks erakonna olulisemaid otsesuhtluse vorme. Kui tavaliselt käivad erakonnad tänaval ja laatadel telkidega vahetult enne valimisi, siis vabaerakond teeb seda ka valimistevahelisel perioodil.

Meile on oluline suhelda inimestega kogu aeg, neid kuulata ja olla nende keskel. Juulikuu viimasel nädalavahetusel jõudsime telgiga Jäneda talupäevade laadale. Ilm oli suviselt kena ja kauplejaid nagu ikka palju. Eesti inimesed on loomult maarahvas ja meil on selle üle eriliselt rõõmus meel. Meie vabaerakonnas usume, et elu maal on riikluse alus. Elu maal on julgeoleku alus. Eestlane on olnud alati maarahvas ja meie juured on tihedalt maaga seotud.

Nagu mujal Eestis, oli ka Jänedal seekord meil üks suurem teema, mille kohta arvamusi küsisime. Sellel suvel käib vabaerakond pärimas inimestelt, mis on meie riigis võimalikud kokkuhoiukohad. Viimased valitsused on kogu aeg rääkinud, et kärpida on vaja, kuid nad pole sellega väga hästi hakkama saanud. Aina enam tuleb uusi koormisi ja makse, kuid raiskamise piiramisega pole veel hakkama saadud. Siinkohal tulebki vabaerakond koos Eesti inimestega valitsusele appi.

Tagasi üles