Rooma-Katoliku Kirik Eestis korraldab palverännaku Viru-Nigulasse

Copy
Katoliiklik palverännak Viru-Nigula kabeli juurde aastal 2022.
Katoliiklik palverännak Viru-Nigula kabeli juurde aastal 2022. Foto: Marianne Loorents

Katoliiklaste traditsiooniline palverännak Viru-Nigulasse toimub laupäeval, 24. augustil. Tänavu möödub 25 aastat esimesest palverännakust Viru-Nigulasse taasiseseisvunud Eestis ja Eesti Apostellik Administratuur tähistab tänavu 100 aasta juubelit.

Palverännak toimub egiidi all, mis on võetud piiblist: "Mu hing ülistab Issandat  ja mu vaim hõiskab Jumala, minu Päästja pärast" (lk 1, 46). Katoliiklaste palverännaku intentsioon on Eesti Apostelliku Administratuuri 100. aastapäeva eest. Palverännakut korraldab ja valmistab ette RKK Ahtme püha Joosepi kogudus. 

Palverännaku kavas on kella 11–12.30 püha missa, kella 12.30–13.30 kohvipaus ja kella 13.30–14.30 adoratsioon (ühispalvus ja palve vaikuses) ning protsessioon Maarja kabeli juurde.

Tänavu tähistatakse 25 aasta möödumist esimesest palverännakust Viru-Nigula Maarja kabeli juures, mis toimus 1. mail 2000. aastal. Piiskop Philippe Jourdan kirjutas läkituses palverännaku puhul: "Aasta 2000 oli paavst Johannes Paulus II poolt välja kuulutatud Püha aasta kogu katoliku kirikus. Kui palju armusid oleme saanud selle veerand sajandi jooksul Viru-Nigula püha Neitsi Maarja eestkoste kaudu! Me ei saa olla kunagi piisavalt tänulikud Jumalaemale."

Piiskopi sõnul ei ole palverännak ainult jalutuskäik koos palvusega, vaid katoliku kirikus traditsiooniliselt eelkõige palumise retk, kus palverändur külastab kohti, mis on eriti seotud Neitsi Maarjaga, ning palub sellesama usaldusega, millega väike laps palub oma ema – iseenda eest, kiriku eest, maailma eest.

Palverännakule on oodatud kõik kristlased, kes soovivad ühineda katoliiklastega ja palvetada nii katoliku kiriku kui ka isiklike intentsioonide eest.

Eesti Apostellik Administratuur loodi 1. novembril 1924.

Tagasi üles