Galerii Köögilaua taga küpsenud ideest sündis tipptasemel lüpsilaut (1)

Copy

On teada fakt, et just köögilaua taga sünnivad kõige paremad ideed. Selle elavaks tõestuseks on Paevälja talus toimetav perekond Eskor, kes hoolimata raskustest peab piimakarja kasvatamist au sees. Ja seda juba kolmandat põlve. Esmaspäeval avatud tipptasemel robotlüpsilaut jõudiski köögilaua juures sündinud mõttest teostuseni.

Viru-Nigula vallas Kõrkkülas on Eskorid lüpsikarja pidanud juba 34 aastat. Talule pani aluse Tiit Eskor, seejärel vedas seda eest poeg Priit ja nüüd juba mõnda aega on teatepulk Priidu tütre, vaid 21-aastase Teele Eskori käes. "Põllumajandus on lahe," ütles vast avatud lauda ees seisnud Teele. "Iga päev on nii erinev ja huvitav. Ja ma ei saa midagi teha, mulle tohutult meeldivad mu loomad".

"Mõte kaasaegsemast ja uuemast laudast käis mitmetel pereliikmetel peast läbi varemgi, kuid selle teostamiseni jõudsime veidi teisiti," rääkis Teele Eskor kohale tulnud paarisajale külalisele. Veidi enam kui kahe aasta eest valitses perekonnas hoopis teine meeleolu. 10. mail 2022. aastal langes tuleroaks pere elutöö – laut koos 29 loomaga. Pääses vaid üks loom, põlengu päeval nädalavanuseks saanud vasikas Murel, kellest tänaseks on saanud perekonna ja talu sümbol. "See valus hoop on meid siia tänasesse päeva toonud," tõdes talu perenaine. "Ja lisaks jõudsime siis tõdemuseni, et meie peres on peast kõik talunikud ja talu pidamine Paeväljal peab jätkuma."

Tagasi üles