Lääne-Viru mööblitootja koondab pea pooled töötajad (1)

Copy
Lääne-Virumaal lastemööblit tootev Flexa Eesti koondab poolsada töötajat.
 
Lääne-Virumaal lastemööblit tootev Flexa Eesti koondab poolsada töötajat.  Foto: Arvet Mägi

Kadrinas ja Viru-Nigulas tegutsev mööblitööstusettevõte Flexa Eesti AS, mis toodab männipuidust ja puitkiudplaadist lastemööblit, koondab 50 töötajat, vahendab Delfi ärileht.

Majandusaasta aruande järgi oli 2022. aastal ettevõttes 153 töötajat, kuid aasta hiljem vaid 138. Nüüd plaanitakse koondada 50 inimest.

"2023. aasta oli ettevõtte jaoks keeruline, oodatud paranemist tootmistellimuste mahtudes ning müügis ei saabunud," kirjutab Flexa majandusaasta aruandes. "Võrreldes eelmise aastaga olid tootmise- ja müügimahud sarnased, jäädes alla koroona- ja sõjaeelsetele aastatele. Kui varasematel aastatel on tootmise kõrghooaeg olnud just sügisperiood, siis 2023. aastal tarbijate jätkuvast ebakindlusest tulenevalt jäid tulemused kesiseks."

Flexa Eesti AS-il on Eestis kaks tehast, mis mõlemad asuvad Lääne-Virumaal. Viru-Nigula tehases on laohooned ja tootmishoone mööblitööstuse komponentide ja liimpuitkilbi ning mööbli tootmiseks ja pakendamiseks. Viru-Nigula tehas toodab valdavalt voodeid. Kadrinas paiknev tehas toodab kappe, kummuteid, riiuleid ja muid mööbliesemeid.

Tagasi üles