Läänevirulased olid maastikurattamaratoni Euroopa meistrivõistlustel hoos

Copy
Merili Sirvelil jäi kripeldama esikümnest napilt välja jäämine.
Merili Sirvelil jäi kripeldama esikümnest napilt välja jäämine. Foto: Külli Leola

Taanis Viborgis peetud maastikurattamaratoni Euroopa meistrivõistlustel pälvis Merili Sirvel eliitnaiste konkurentsis 12. koha. Spordiklubi Rakket esindanud Maris Kaarjärv oli oma vanuseklassis neljas

Võistlus peeti 25-kilomeetrisel ringil, mida tuli läbida kolm korda. Eliitnaiste klassis krooniti Euroopa meistriks hollandlanna Rosa van Doorn ajaga 4.01.25. Sirvel finišeerus 12. kohal koguajaga 4.07.00.

"Kuna ma pole varem paljude stardis olnud naistega koos sõitnud, siis ei osanud sõidust suurt midagi oodata. Esimesel kahel ringil püsisin esimeses grupis, kuid seejärel läks tõusudel raskeks ning jäin paari teise naisega maha," rääkis Sirvel võistluse järel.

"Kolmandal ringil tegin ühe poolatariga kenasti koostööd ning saime veel mõne ees oleva naise kätte. Viimastel tõusudel tundsin, et tagareis hakkas krampi kiskuma, ja kahjuks kiskus lõpuspurdis juba kogu jalg krampi. Olen oma sõiduga rahul, sest andsin endast kõik, mis täna oli anda, kuid esikümne koht jääb siiski natuke kripeldama."

Eesti harrastusratturitest sai Maris Kaarjärv N45–49 klassis neljanda koha ajaga 4.48.05. Kolmas koht jäi veidi vähem kui kahe minuti kaugusele.

Tagasi üles