Perepäeval "Ohutud seiklused" said kokku turvalisus ja seiklus

Copy
Eesti politseimuuseumi ja Rehbinderi maja perepäeval jagus, mida uudistada.
Eesti politseimuuseumi ja Rehbinderi maja perepäeval jagus, mida uudistada. Foto: Politseimuuseum

Rakveres Eesti politseimuuseumis ja Rehbinderi majas toimunud ühendatud perepäev pakkus võimalust saada teadmisi ja oskusi ohutuse valdkonnas ning nautida meeleolukat päeva koos pere ja sõpradega. 

Esimesel politseimuuseumi perepäeval jagasid politseinikud, päästjad, kiirabitöötajad ja kaitseväelased teadmisi ning tutvustasid oma igapäevatööd. Uudistamiseks olid kohal operatiivautod.

Kiirabimeedikud jagasid praktilisi juhised, kuidas hädaolukorras adekvaatselt käituda ja vajadusel abivajajaid aidata. Päästeameti korraldatud vahumöll oli tõmbenumbriks nii lastele kui ka täiskasvanutele ning pakkus võimalust saada teadmisi tuleohutuse kohta mängulise tegevuse kaudu. 

Politsei üles seatud tõukerataste takistusrajal sai proovile panna oskusi nii elektritõuksi kui ka tavalise tõukerattaga sõidul. Kaitsevägi tutvustas varustust ja sõjanduse tänapäevaseid lahendusi, uudistada sai jõustruktuuride autosid ja tehnikat. Lõvi Leo hoidis lapsi lõbusa meeleolu ja seikluste lainel. Rehbinderi majas pakkus seiklusi põrsakese Neff-Nefi mängurada.

Mööblirestauraator Mart Verevmägi demonstreeris vanade mööbliesemete taastamise oskust ning jagas näpunäiteid, kuidas anda vanale mööblile uus elu. Rehbinderi majas toimunud kuraatorituuril tegi Viljar Visse näitusel "Toolile nõjatudes. Luksust ja lihtsust keskajast Lutherini" põhjaliku ülevaate mööbliajaloost. 

Tagasi üles