Rakvere linna koolid said 15 sortimisjaama

Copy
Eriliigiliste jäätmete kogumist võimaldav prügikast.
Eriliigiliste jäätmete kogumist võimaldav prügikast. Foto: Kerli Kõue

Täna alustati Rakvere linna munitsipaalkoolides eriliigiliste jäätmete kogumist võimaldavate prügikastide paigaldust. Need asendavad seniseid segaolmejäätmete prügikaste ja on samm edasi keskkonnateadlikkuse suunas.

Uues komplektis on segapakendi ja -olmejäätmete, paberi ja papi ning biojäätmete kast. Reaalkool saab kolm, põhikool neli ja Vabaduse kool kaheksa sortimisjaama. "Reaalkooli kogus oli väiksem seetõttu, et kool soetas juba varasemalt oma eelarvest kolm sorteerimisjaama, kuid sellest oli suure koolihoone jaoks ilmselgelt vähe. Sestap on hea meel, et saime neile projekti toel lisa pakkuda," rääkis Rakvere linnavalitsuse keskkonnaspetsialisti Kerli Kõue.

Tema sõnul võimaldavad uued sorteerimisjaamad õpilastel, personalil ja külalistel jäätmeid tekkekohas liigiti koguda, mis omakorda soodustab jäätmete ringlussevõttu. Ühtlasi plaanib keskkonnaspetsialist sügisperioodil koolides korraldada jäätmete sortimise teemal loenguid ja praktilisi töötubasid nii õpetajatele, muule personalile kui ka õpilastele.

"Projekti elluviimisega astub Rakvere linn olulise sammu keskkonnateadlikkuse suurendamiseks haridusasutustes, edendades jäätmete säästlikku kasutamist ja keskkonnahoidlikke harjumusi," lisas Kõue.

Uute prügikastikomplektide soetamiseks pälvis linnavalitsus kevadel keskkonnainvesteeringute keskuse ringmajanduse meetmest 5175 eurot toetust. Sortimisjaamade kogumaksumus oli 10 036,03 eurot ja nende ostu kaasfinantseeris 4861,03 euro ulatuses Rakvere linn. 

Tagasi üles