Kunda tõuseb taevasse: Läti lennufirma rahvahääletus sai läbi

Copy
Kunda linna nimi läheb Airbalticu lennukile.
Kunda linna nimi läheb Airbalticu lennukile. Foto: Google Streetview/kuvatõmmis

Läti lennufirma Airbaltic korraldatud hääletus lennukite nimetamiseks Balti riikide linnade järgi on lõppenud ning Lääne-Virumaa väikelinna Kunda nime kandev raudlind tõuseb peagi taeva poole.

Suuresti tänu Tšehhi inimeste häältele tõusis Kunda Balti riikide linnade arvestuses kindlaks liidriks. Nimelt tähendab sõna «kunda» tšehhi keeles naise suguelundi nimetuse vulgaarset vormi. Sotsiaalmeedias viraalseks saanud hääletus oli Virumaa linna suhtes nii helde, et viimaste tulemuste põhjal oli Kunda poolt hääle andnud pea 200 000 inimest. Lõplikke arve pole Airbaltic avaldanud.

Fotograaf Jaanus Lekk avaldas, et on ise näinud, kui suurt elevust Kunda linna silt rahva seas tekitab. "Neljapäeva õhtulgi oli seal kaks tšehhi mootorratturit pildistamas," rääkis ta. "Sellel suvel olen Kunda sildi juures näinud vähemalt seitset peatunud välismaise numbrimärgiga sõidukit. Usun, et neid on palju rohkem. Sellest annab tunnistust ka kleepsusid täis linnasildi post. Ettepanek vallale: teha sinna teeristi peatuskoht, inimesed saavad turvaliselt peatuda, pildistada, kleepida oma kleepekaid selleks eraldi seinale," pakkus Lekk välja, kuidas ühest sildist teha tõeline turismiatraktsioon.

Suhtluskeskkonnas Reddit on vastava postituse all olev kommentaarium juba kihama löönud ja postitajad õnnitlevad üksteist suure saavutuse puhul. "Saan väga harva öelda, et olen uhke meie rahva üle," kirjutas üks tšehhimaalane.

Eestist pakuti uutele lennukitele 16 linna nime, teiste seas näiteks Püssit, Põltsamaad ja Valgat. Uute nimedega lennukid jõuavad liinile jooksvalt.

Märksõnad

Tagasi üles